Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 κουνέλι γύρω στο 1,5 κιλό κομμένο σε μερίδες
  2. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  4. 1 σφηνάκι τσίπουρο
  5. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  6. 4 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  7. 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  8. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  9. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  10. αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι,  το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τις μερίδες του κουνελιού μέχρι σχεδόν να ροδοκοκκινίσουν καλά.

  2. Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.

  3. Σβήνουμε το φαγητό πρώτα με το τσίπουρο και αμέσως μετά με το ξύδι. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά και εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση το φαγητό.

  4. Μετά βάζουμε το αλατοπίπερο,τ η μουστάρδα και το μέλι.

  5. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα καινούρια υλικά που βάλαμε να απορροφηθούν από τη σάλτσα.

  6. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κουνελάκι να γίνει τρυφερό.

go top